Фудбалери Црвене звезде дочекују данас Партизан у 172. вечитом дербију

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 12:06

Фудбалери Црвене звезде дочекују данас Партизан у 172. вечитом дербију

Фудбалери Црвене звезде дочекаће данас Партизан у 172. вечитом дербију. Фото: Градске инфо Утакмица се игра од 17 сати на „распродатом“ стадиону Рајко Митић, а црно-бели долазе као лидери са бодом предности.
„Дерби је најзначајнија утакмица за српски фудбал. Биће пун стадион, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очекујемо добру утакмицу, иако је знало да се деси да у дербију не буде толико лепе игре због важности меча. Утакмица носи три бода и ништа више, има још много до краја првенства“, рекао је у најави меча повратник на клупу Црвене звезде тренер Владан Милојевић.
Играчи су свесни колико навијачима значи резултат због престижа, додао је он.
“ Знамо да је још много бодова у оптицају, тако да не осећамо већи притисак него иначе. Партизан је први на табели и можда је због тога благи фаворит“, рекао је Милојевић.
Тренер Партизана Игор Дуљај такође је апострофирао, како је рекао, дерби као институцији српског фудбала и да жели да на терену и трибинама буде витешка борба између играча два клуба и навијача. „Дерби није пресудна утакмица у трци за титулу, битна јесте, али носи три бода колико и све други мечеви. У игри је још 42 бода, до краја има много да се игра. Свакако да меч има посебну тежину због специфичности значаја дербија за оба клуба и навијаче“, рекао је Дуљај.
Он је нагласио да је Звезда другачија екипа откад се на место тренера вратио Владан Милојевић и да се утакмица не може поредити са јесењим дербијем, који је Партизан добио 2:1, а тренер Звезде био Барак Бахар.
„Милојевић је играо Лигу шампиона неколико пута, смирен је и зна шта жели од играча и екипе. Донео је дисциплину у игру Звезде и сигурно је да ће бити другачија утакмица, али не очекујем нека велика изненађења у саставу екипе и на тактичком плану, екипе се превише добро познају“, поручио је Дуљај.
Vojvodina u nadoknadi vremena savladala Voždovac za nastavak rođendanskog slavlja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалери Црвене звезде дочекују данас Партизан у 172. вечитом дербију се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.