Енглеска: Рекордних 170.000 запослених напустило здравствени систем

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jul.2023, 15:36

Енглеска: Рекордних 170.000 запослених напустило здравствени систем

Скоро 170.000 радника напустило је током прошле године посао у здравственом систему Енглеске. Фото: Pixabay/sarahlarkin У анализи британског Обсервера се наводи да је реч је о рекордном одласку стручног здравственог особља, професионалаца који се боре са до сада незапамћеним притиском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у оквиру енглеског здравственог система, преноси лондонски Гардијан.
Више од 41.000 медицинских сестара је напустила свој посао у енглеским болницама, а укупан број запослених, који је дао отказ у 2022. години, порастао је за више од 25 одсто у поређењу са 2019. годином.
Премијер Риши Сунак је у петак покренуо нови план за оспособљавање и мотивацију стручног медицинског особља.
Сир Јулиан Хартли, извршни директор енглеског Удружења здравствених фондова НХС Провидерс, рекао је да су „наши здравствени радници урадили бриљантан посао током пандемије, али није било предаха“.
Подаци о одласку људи су забрињавајући и морамо их преокренути. Морамо показати да послодавци заиста брину о својим људима на првој линији“, поручио је Хартли.
Dermanin: Nešto mirnija noć u Francuskoj, 486 uhapšenih u nemirima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Енглеска: Рекордних 170.000 запослених напустило здравствени систем се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.