До 17. априла завршетак ремонта рафинерије Панчево, радови вредни 95 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Feb.2024, 12:46

До 17. априла завршетак ремонта рафинерије Панчево, радови вредни 95 милиона евра

Компанија НИС саопштила је данас да ће у Рафинерији нафте Панчево у периоду од 29. фебруара до 17. априла бити изведени плански ремонтни и инвестициони радови на већини процесних постројења који ће омогућити унапређење производних процеса, као и повећање поузданости рада постројења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у прерађиваком комплексу НИС-а. Фото: Танјуг/НИС/Стојан Вашев То је, наводи се, највећи ремонт по обиму и комплексности у историји панчевачке рафинерије, а вредност радова и инвестиција се процењује на 95 милиона евра, а током активности тржиште ће бити уредно снабдевено свим врстама нафтних деривата, захваљујући повећању обима производње у претходним месецима чиме су обезбеђене довољне количине залиха за време трајања ремонта.
Ремонтом је планирана реализација више од 10 инвестиционих пројеката, као и значајног броја пројеката инвестиционог одржавања, а ремонтне активности укључују обављање прегледа и испитивање опреме под притиском, што је предвиђено законском регулативом Србије.
Све активности биће изведене у складу са строгим еколошким стандардима и правилима безбедности и здравља на раду. Фото: Танјуг/НИС/Павле Табороси На радовима ће, уз запослене у рафинерији, бити ангажовано више од 2.000 запослених екстерних извођача, а инвестициони радови ће омогућити и унапређење поузданости рада постројења за производњу бензинских компоненти и гасова (ФЦЦ), као и унапређење индустријске безбедности и енергетске ефикасности на више постројења у Рафинерији нафте Панчево.
Директор Блока Прерада у компанији НИС Владимир Гагић рекао је да је тај капитални ремонт најкомплекснији с обзиром на модернизацију и повећање броја производних постројења током претходних година. „Додатним улагањима унапређујемо и развијамо наше производне капацитете, а самим тим јачамо нашу конкурентност и лидерску позицију на тржишту нафтних деривата“, изјавио је Владимир Гагић, директор Блока Прерада у компанији НИС.
Grinpis apeluje – kupujte manje garderobe

Преузмите андроид апликацију.
Чланак До 17. априла завршетак ремонта рафинерије Панчево, радови вредни 95 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.