Бивши борац ИС тражио азил у Британији тврдећи да има 17, иако је стар 42 године

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Apr.2023, 13:40

Бивши борац ИС тражио азил у Британији тврдећи да има 17, иако је стар 42 године

Бивши борац Исламске државе (ИС) затражио је азил у Великој Британији представљајући се као дечак од 17 година, иако има 42 године, наборано лице, браду, залиске и избледеле тетоваже. Фото: Танјуг/Gareth Fuller/PA via AP Ирачанин са иницијалима А.Ј. провео је недељу дана у стационару за млађе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 18 година пре него што је откривено да је бивши терориста кога су 2006. године држале америчке и британске снаге, пише „Сан“.
Верује се да је он најстарија особа са малог чамца илегално пристиглог у Британију која се представља као малолетник без пратње, а тренутно се налази у хотелу који финансирају порески обвезници док чека да суд одлучи о жалби против решења о његовој депортацији. „Његова прича је имала рупе. Када смо проверили отиске прстију, утврдили смо да је био на црвеној листи. Сада се свим силама трудимо да га депортујемо. Уобичајено је да одрасли мигранти тврде да су деца, али мислим да је ово најстарија особа која то тврди“, рекао је за „Сан“ извор из полиције и додао да је „дрскост његових тврдњи била запањујућа“.
Како пише британски таблоид, у 2020. години евидентирано је више од 2.000 одраслих тражилаца азила који се претварају да су деца.
Portparolka MSP:Kina poštuje suverenitet i teritorijalni integritet svih zemalja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бивши борац ИС тражио азил у Британији тврдећи да има 17, иако је стар 42 године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.