Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Maj.2023, 17:43

Грузија ће дозволити руској авиокомпанији летове између две земље од 17. маја

Грузијске ваздухопловне власти издале су данас дозволу руској авиокомпанији Азимут да може да обавља директне цивилне летове између Русије и Грузије од 17. маја, известила је агенција ТАСС. Фото: Танјуг/АP Photo/Carolyn Kaster, File Министар економије Грузије Леван Давиташвили навео је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << раније данас да су три руске авиокомпаније поднеле су захтев за издавање дозвола за летове на сва три међународна аеродрома у Грузији – Тбилиси, Кутаиси и Батуми.
Агенција за цивилно ваздухопловство Грузије раније је саопштила да су руске авиокомпаније поднеле захтев за одобрење директних летова између две земље и нагласила да ц́е одлука о свакој пријави бити донета након детаљног проучавања активности и ваздушне флоте одређене авиокомпаније, као и њиховог статуса у вези са међународним санкцијама.
Напомиње се да ће агенција консултује са земљама које поштују санкције против Москве, али истовремено и одржавају директне летове са Русијом.
Руски председник Владимир Путин раније је потписао декрет о укидању визног режима за грузијске држављане, са почетком од 15. маја, а другом његовом одлуком укинута је забрана летова руских авио-компанија за Грузију и продаје путовања у ту земљу, која је била на снази од 2019. године.
Визни режим са Грузијом уведен је одлуком руских власти 2000. године.
С друге стране, према грузијском законодавству, 2012. године руски држављани могу да посец́ују Грузију без виза и да тамо остану до годину дана.
Дипломатске везе између две земље прекинуо је Тбилиси 2008. године након што је Русија признала независност Абхазије и Јужне Осетије.
Hakeri iz Severne Koreje ukrali 721 milion dolara iz Japana u kriptovalutama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грузија ће дозволити руској авиокомпанији летове између две земље од 17. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.