СЗО: Стигла хитна медицинска помоћ за око 165.000 људи у Судану

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Maj.2023, 13:31

СЗО: Стигла хитна медицинска помоћ за око 165.000 људи у Судану

Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да је хитна медицинска помоћ за око 165.000 људи у Судану стигла у Порт Судан из Дубаија авионом и да је предвиђена за испоруку у 13 здравствених установа. Фото: Wikimedia Commons/Yann Forget СЗО је навела да пошиљка од 30 тона укључује хируршку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << опрему за хитне случајеве. Да је једна од првих помоћи која је стигла у Судан након почетка сукоба 15. априла. Напомињући да ће дистрибуција зависити од „безбедносних и приступних дозвола“., пренео је Ројтерс.
У Џеди у Саудијској Арабији данас се одржавају први директни разговори између представника зараћених страна у Судану. Војске и паравојних Снага за брзу подршку (РСФ) након што неколико прекида ватре није испоштовано.
У заједничком саопштењу САД и Саудијске Арабије поздрављен је почетак преговора у Џеди између суданске војске и РСФ, објавио је данас ББЦ.
Сукоби у главном граду Судана, Картуму, настављени су у петак.
Суданска војска саопштила је да је циљ преговора решавање хуманитарних питања.
Није било званичног коментара РСФ-а.
Војска је потврдила да је послала изасланике у Џеду да се укључе у преговоре за које су се залагале УН и хуманитарне агенције због тешке хуманитарне кризе у Судану.
Током три седмице тешких борби погинуле су стотине људи и расељено је готово 450.000 цивила.
Саудијска Арабија домаћин првих директних преговора суданаске војске и РСФ

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак СЗО: Стигла хитна медицинска помоћ за око 165.000 људи у Судану се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.