Ташкент: Једна особа погинула, 162 повређене у експлозији код аеродрома

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Sep.2023, 11:36

Ташкент: Једна особа погинула, 162 повређене у експлозији код аеродрома

Једна особа је погинула, а још 162 су повређене данас због експлозије и пожара у складишту у близини аеродрома у Ташкенту, саопштиле су власти у Узбекистану. Фото: Танјуг/Daryo news agency via AP Због експлозије, која се догодила јутрос у 2:43 по локалном времену, разбијени су прозори у оближњим >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << стамбеним блоковима, а један тинејџер је преминуо након што је на њега пао прозорски оквир, наводи се у саопштењу узбекистанских власти.
Додаје се да су 24 особе хоспитализоване, али да нису животно угрожене, док је 138 збринуто са лакшим повредама.
На међународном аеродрому у Ташкенту летови се одвијају нормално, саопштила је управа аеродрома, наводи Ројтерс.
Према извештајима локалних медија, 16 ватрогасних и спасилачких екипа интервенисало је због пожара у једном од складишта које се налази у градској четврти Сергели, у близини аеродрома. Узрок експлозије је још увек непознат, а министарство за ванредне ситуације је саопштило да је истрага у току.
На месту и у близини експлозије ватрогасци настављају са потпуном гашењем пожара, који је локализован у 5:00 часова по локалном времену, а комуналне службе чисте подручје од последица експлозије.
Ukida se Republika Nagorno-Karabah, region napustilo više od 65.000 Jermena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ташкент: Једна особа погинула, 162 повређене у експлозији код аеродрома се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.