Мама миа, пица је поскупела прошле године у ЕУ за 16 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 08:11

Мама миа, пица је поскупела прошле године у ЕУ за 16 одсто

Цена пице и француске пите киш у Европској унији порасла је у децембру за 16 одсто у односу на годину дана раније, саопштила је данас статистичка агенција европског блока Евростат. Фото: Pixabay/marker_photography Док се љубитељи хране у САД припремају за прославу националног Дана пице 9. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фебруара, потрошачи у ЕУ ће морати да изваде из својих џепова више новца да би уживали у парчету најпознатије италијанске брзе хране, пренео је Ројтерс.
Поскупљење пице је варирало широм земаља ЕУ, при чему је Мађарска на врху листе Еуростата са 46 одсто годишњег раста цена, а следе Литванија и Бугарска са 39 процената.
Најмања поскупљења пице и киша, према Евростатовом новом индикатору, забележена су у Луксембургу седам одсто, Италији 10 процената и Француској 13 одсто.
Укупна инфлација у зони евра порасла је у децембру за 9,2 одсто на годишњем нивоу, уз повећање цене хране, алкохола и дувана за 13,8 процената, известила је Агенција прошлог месеца.
Ruska MTS banka dobila licencu u Emiratima

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мама миа, пица је поскупела прошле године у ЕУ за 16 одсто се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.