Весић: Петља Јаково биће готова пре рока, пушта се у саобраћај 16. децембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Dec.2023, 15:43

Весић: Петља Јаково биће готова пре рока, пушта се у саобраћај 16. децембра

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на изградњи петље Јаково, који се приводе крају и то пре рока, па ће петља, како је најавио, бити пуштена у саобраћај у суботу, 16. децембра, у подне. Фото: Танјуг/МГСИ/Горан Митић „Иако је хладно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и пада киша, пуном паром се обављају радови на петљи Јаково, коју је председник Александар Вучић обећао грађанима приликом отварања брзе саобраћајнице Нови Београд – Сурчин. Радови ће бити завршени и пре рока, што је био крај године, и већ у суботу, 16. децембра у 12 сати, пустићемо петљу у саобраћај“, рекао је Весић, саопштили су из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.
Он је навео да су три рампе већ асфалтиране, као и да су у току радови на четвртој, па ће од наредног викенда грађани моћи да користе петљу Јаково за улазак и излазак са ауто-пута „Милош Велики“.
Весић је захвалио кинеској компанији CRBC, али и домаћој фирми „Рас“, које изводе радове вредне укупно 3,3 милиона долара и успеле су да завшре посао две недеље пре рока.
Министар је истакао да петља Јаково, пре свега, значи да неће више бити, или бар не у толикој мери, транзитог камионског саобраћаја кроз центар Сурчина, што ће бити велико растерећење, али значи и да ће индустријска зона бити директно прикључена на ауто-пут.
„За Сурчинце је то скраћење од 10 километара, односно око двадесетак минута до центра Београда. А, то све значи лакши живот људи, јер прилагођавамо потребама грађана сваки нови пројекат који урадимо“, рекао је Весић.
Додао је да ће Сурчин бити највеће градилиште у Србији, јер ће ту бити изграђен Експо.
„Ова општина биће домаћин целом свету 2027. године. У међувремену, добиће национални стадион, као и пругу до Земун поља, којој ће возови ићи 120 километара на сат, за још бољу везу са градом. Сурчин ће постати још атрактивније место за живот“, навео је Весић.
Председник општине Сурчин Стеван Шуша захвалио је министру Весићу на великом доприносу да се испуни обећање председника Вучића и да коначно почну, а сада и приведу крају, радови на петљи.
„Имали смо проблеме, са гасом, осветљењем, канализацијом, а све је то решено уз његову помоћ и дошли смо до тога да отварамо петљу, коју тражимо већ годинама“, рекао је Шуша.
Истакао је да ће корист од петље Јаково имати то насеље, цео Сурчин, али и комплетан Срем, јер транзитни саобраћај неће више ићи кроз центар општине, у којој су и Дом здравља, вртић, што ће допринети већој безбедности.
Šapić: Uređenjem spomen-parka ispravljanja nepravde prema našim precima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Весић: Петља Јаково биће готова пре рока, пушта се у саобраћај 16. децембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.