Петковић потврдио учешће у новој рунди дијалога 16. новембра

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 11:38

Петковић потврдио учешће у новој рунди дијалога 16. новембра

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић прихватио је позив специјалног представника ЕУ Мирослава Лајчака и учествоваће у новој рунди дијалога с Приштином која је заказана за 16. новембар у Бриселу, рекли су данас за Тањуг у Канцеларији за Косово и Метохију. Фото: Танјуг/Јадранка >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Илић Како је речено, Петковић ће у Брисел отпутовати са својим експертским тимом на највишем нивоу.
„Београд је одувек био кредибилна и конструктивна страна у дијалогу и спреман да се сва отворена питања решавају за преговарачким столом док Приштина разговоре одбија или условљава. Директор Петковић је одмах позитивно одговорио на позив ЕУ за нову рунду дијалога у четвртак, као што смо то учинили и на претходни предлог за дијалог 7. новембра који је Бисљими одбио. Наша страна и сада ће доследно и упорно инсистирати на томе да сто пре дође до деескалације ситуацију на северу КиМ као и заустављању кризе коју генерише Приштина својим једностраним и насилним акцијама, а такође, пресудно важан сегмент представљаће и разговори о формирању ЗСО где ће Београд инсистирати на свим гарантованим правима за српски народ у складу са споразумима из 2013 и 2015 године“, рекли су за Тањуг у Канцеларији за КиМ.
Magla smanjuje vidljivost na putevima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић потврдио учешће у новој рунди дијалога 16. новембра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.