Холандија послала Румунији пет авиона Ф-16 за обуку украјинских пилота

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 15:51

Холандија послала Румунији пет авиона Ф-16 за обуку украјинских пилота

Холандија је данас послала Румунији пет борбених авиона Ф-16, који ће бити коришћени за обуку украјинских пилота. Фото: Танјуг/AP Photo/Ahn Young-joon, File Холандија ће испоручити између 12 и 18 авиона Ф-16 за употребу у новом Европском центру за обуку Ф-16 у Румунији, који ће ускоро бити отворен, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << саопштило је Министарство одбране те земље.
Холандија је обећала и да ће испоручити Украјини авионе Ф-16 за коришћење у сукобима, а слична обећања дале су и Данска, Норвешка и Белгија, подсећа Ројтерс.
Prvo obraćanje kralja Čarlsa u parlamentu: Podrška Ukrajini, Izraelu i NATO savezu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандија послала Румунији пет авиона Ф-16 за обуку украјинских пилота се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.