Ђорђевић: Пословни добитак Поште у првих осам месеци 16 милиона евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Sep.2023, 07:46

Ђорђевић: Пословни добитак Поште у првих осам месеци 16 милиона евра

Пошта Србије је у првих осам месеци ове године остварила нето приход од 20,8 милиона евра и пословни добитак од 16 милиона евра, изјавио је данас в.д. директора Зоран Ђорђевић. Фото: Танјуг/Раде Прелић Он је истакао да Пошта трећу годину заредом послује у плусу, без дуговања било >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << коме.
„Мешајући појмове инвестиције, оперативни трошкови и текуће одржавање, поједине политичке партије и медији, као и њихови доказани квазианалитичари показују сво своје незнање, износећи нетачне и крајње тенденциозне и непрофесионалне податке о највећој српској фирми, која се на тржишту бори за приход, можда и намерно, управо да би и неки од конкурената (чији су гле и они власници) имали корист. То се највише види из примедбе везане за набавку нових 800 пакетомата и 95 електричних возила, чијом набавком би Пошта постала неприкосновени лидер на тржишту Србије“, навео је у саопштењу Ђорђевић.
„Прећуткујући чињеницу да Пошта сваке две године, као и до сада, расписује тендер за чишћење и обезбеђење, и прикривањем чињенице да се то управо односи за две године и да се односи на 1.534 објекта укупне површине око 225.100 квадратних метара. Узимајући у обзир да су набројане набавке садржане у Програму пословања, који одобрава Влада Србије сваке године, и такође, да се налази у Плану јавних набавки, а да је Пошта Србије од мог доласка на чело Поште донела одлуку да набавке веће од осам милиона динара пре објављивања морају добити сагласност Надзорног одбора, гледајући обавезно њену сврсисходност и оправданост, појединачно сваке од тих набавки“, навео је Ђорђевић.
Он је посебно нагласио да је већ трећу годину заредом приход Поште Србије позитиван, те да је ове године најбољи, од када је он на челу предузећа.
„За првих осам месеци ове године, нето приход Поште је 20,8 милиона евра, пословни добитак је 16 милиона евра, Пошта Србије данас не дугује ништа, нема кредите, а у банкама заједно са својим зависним предузећима има 43 милиона евра и 17 милиона долара, који служе као осигурање за текућу ликвидност“, истакао је он. Данас, додаје Ђорђевић, Пошти се дугује више од 30 милиона евра.
„Плате исплаћујемо редовно, и никоме од добављача не дугујемо ни динара. У наредном периоду планирамо да наставимо да будемо друштвено-одговорна компанија, да бринемо о радницима, да им повећавамо плате, наставимо са њиховим осигурањем 24/7, и да им омогућимо комплетни
здравствени преглед једном годишње. Такође, трећу годину заредом, поред повећања плата, исплатићемо 13. плату, а такође, држави Србији 15 милиона евра на име добити. Толико о лажима неких политичких партија и њихових медија који својим неистинама желе да што горе буде другима, буде боље њима. Они оваквим саопштењима уствари показују своју лажну страну“, рекао је Ђорђевић.
Док сам на челу Поште, могу да обећам да ће Пошта и даље транспарентно и на време објављивати све податке о свом пословању, и то на сајту Поште, тако да грађани увек имају увид у наш рад уз сву одговорност за тачност тих података, поручио је Ђорђевић.
Cena litijuma u Kini najniže u poslednjih pet meseci

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђорђевић: Пословни добитак Поште у првих осам месеци 16 милиона евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.