Посланици усвојили закон који се тиче финансијске помоћи младима до 16 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 17:10

Посланици усвојили закон који се тиче финансијске помоћи младима до 16 година

Посланици Скупштине Србије усвојили су данас Закон о привременом регистру мајки и других лица којима се уплаћује новчана помоћ. Фото: Wikimedia Commons/Mister No Посланици су одлучили да закон ступи на снагу раније, односно у року краћем од осам дана од објављивања у Службеном гласнику.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Закон се тиче финансијске помоћи младима до 16 година у износу од 10.000 динара.
Према том закону, мајке се за помоћ преко Управе за трезор пријављују од 20. августа до 20. септембра, а исплата помоћи се очекује од 25. септембра.
Скупштина је усвојила и измене и допуне Закона о фијансијској подршци породици са децом којим се помаже предузетницама.
Предложеним изменама предвиђено је да очеви који су у радном односу, а чије су супруге предузетнице, након три месеца од рођења детета могу да користе право на одсуство са рада ради неге детета, одсуство са рада ради посебне неге детета и накнаду зараде, односно накнаду плате.
Отац детета ова права може да оствари после навршена три месеца живота детета, за преостали период до годину дана, за прво и друго дете, односно до две године за треће и свако наредно дете.
Такође, изменама овог закона, а у складу са одлуком Уставног суда, изједначава се статус мајки предузетница, будући да је предвиђено остваривање права везаних за одсуство са посла за треће и свако наредно дете у трајању од две године.
Ministar Vučevića sastao se sa ruskim ambasadorom Bocan-Harčenkom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Посланици усвојили закон који се тиче финансијске помоћи младима до 16 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.