Холандија започиње обуку украјинских пилота за Ф-16 у наредним месецима

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jun.2023, 19:54

Холандија започиње обуку украјинских пилота за Ф-16 у наредним месецима

Холандија ће започети обуку украјинских пилота за борбене авионе Ф-16 у року од неколико месеци и ради са партнерима на стварању центра за обуку, изјавила је данас холандска министарка одбране Кајса Олонгрен. Фото: Wikimedia Commons/Balon Greyjoy „Управо сам обавестила Представнички дом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о новој подршци Украјини. Почећемо обуку за Ф-16 у року од неколико месеци и радимо са партнерима на центру за обуку. Такође ћемо наставити да јачамо украјинску противваздушну одбрану“, написала је она на Твитеру.
У саопштењу објављеном на сајту холандског Министарства одбране наводи се да ће обука украјинских пилота на Ф-16 почети у наредним месецима.
„Холандија и неколико европских земаља раде на томе да што пре почну да обучавају украјинске пилоте на Ф-16. Истовремено се успоставља центар за обуку у једној земљи у источној Европи. Холандија још једном даје допринос јачању противваздушне одбране Украјине“, саопштило је министарство.
Раније је најављено да ће Данска и Холандија предводити коалицију партнерских земаља које ће обучавати украјинске пилоте.
Sijarto: Trampov povratak u Belu kuću signal nade u bolju budućnost

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандија започиње обуку украјинских пилота за Ф-16 у наредним месецима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.