Норвешка ће учествовати у обуци украјинских пилота на борбеним авионима Ф-16

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Maj.2023, 20:24

Норвешка ће учествовати у обуци украјинских пилота на борбеним авионима Ф-16

Норвешка подржава обуку украјинских пилота на борбеним авионима Ф-16 и учествоваће у њој, изјавио је данас министар одбране те земље Бјорн Арилд Грам. Фото: Танјуг/AP Photo/Tsafrir Abayov „Норвешка ће размотрити различите начине да допринесе обуци украјинског особља на борбеним авионима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ф-16“, рекао је Грам за норвешки јавни сервис НРК.
Сједињене Америчке Државе и неколико европских земаља претходно су саопштиле да благонаклоно гледају на могућност обуке украјинског особља на Ф-16.
„Влада Норвешке такође позитивно гледа на такву иницијативу. Заједно са савезницима и партнерима, сада процењујемо како можемо да допринесемо обуци пилота“, рекао је Грам.
Раније је председница опозиционе Либералне партије Гури Мелби рекла да се либерали залажу за то да норвешка војска помогне Украјини када је реч о употреби борбених авиона.
Она је додала и да би Норвешка, уколико је то могуће, требало да донира борбене авионе Украјини.
Украјински пилоти већ пролазе обуку за коришћење борбених авиона Ф-16 у Пољској и неколико других европских земаља, изјавио је јуче високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ.
Ове недеље је и Данска објавила да жели да игра централну улогу у обуци украјинских борбених пилота.
Najveći svetski nosač aviona uplovio u Oslo, slede zajedničke vojne vežbe (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Норвешка ће учествовати у обуци украјинских пилота на борбеним авионима Ф-16 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.