Руте: Разговори о донацији авиона Ф-16 Украјини напредују,али одлука није донета

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Maj.2023, 17:08

Руте: Разговори о донацији авиона Ф-16 Украјини напредују,али одлука није донета

Разговори о потенцијалној донацији борбених авиона Ф-16 Украјини напредују, изјавио је данас премијер Холандије Марк Руте током посете председника Украјине Володимира Зеленског Хагу и додао одлука није донета. Фото: WikimediaComonns/Johannes Jansson/norden.org Одговарајући на питање на конференцији >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за новинаре поред Зеленског и белгијског премијера Александра Де Кроа, Руте је казао да нема табуа у вези са Ф-16, пренео је Ројтерс.
„Блиско сарађујемо са нашим партнерима Белгијом, другима, ВБ, Данском, о томе да се та дебата некако заврши. Још нисмо завршили“, рекао је он.
Раније ове недеље у Хелсинкију, у Финској, Зеленски је поновио захтеве Западу да снабде Кијев модерним ловцима и додао да је сигуран да Украјина ускоро имати авионе.
Руте је раније изјавио да ће Холандија размотрити било коју врсту војне подршке Украјини све док то не би покренуло отворени сукоб између НАТО и Русије.
Orban: Reći ne migracijama, rodnoj ideologiji i ratu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Руте: Разговори о донацији авиона Ф-16 Украјини напредују,али одлука није донета се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.