Украјина позвала стране пилоте борбених авиона Ф-16 да се боре против Русије

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 07:43

Украјина позвала стране пилоте борбених авиона Ф-16 да се боре против Русије

Министар одбране Украјине Алексиј Резников упутио је данас позив страним пилотима и специјалистима који су „вољни и способни“ да користе и сервисирају америчке борбене авионе Ф-16 да се придруже у одбрани Украјине. Фото: Wikimedia Commons/Balon Greyjoy Резников је упутио овај апел током >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << данашњег заједничког брифинга за новинаре са данским колегом Троелсом Лундом Поулсеном у медија центру у Одеси, преноси украјинска новинска агенција УНИАН.
„Овај позив је упућен пилотима. Ако постоје пилоти који знају да управљају борбеним авионима Ф-16 и вољни су да учествују (у рату), спремни смо да им отворимо врата“, рекао је Резников.
САД за сада одбијају да Украјини испоруче борбене авионе Ф-16. Амерички председник Џозеф Бајден је током посете Кијеву изјавио да Украјини још нису потребни авиони јер, како је указао, САД за сада обезбеђују украјинским оружаним снагама друго важно наоружање.
Амерички секретар за одбрану Лојд Остин изразио је уверење да је Украјинцима на ратишту тренутно најпотребнија далекометна противваздушна одбрана и оценио да вишенаменски борбени авион Ф-16 неће помоћи Украјини у овој фази рата.
Turska porinula prvi nosač aviona koji će uglavnom prevoziti dronove

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина позвала стране пилоте борбених авиона Ф-16 да се боре против Русије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.