Више од 16.000 жртава земљотреса у Турској и Сирији

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2023, 11:24

Више од 16.000 жртава земљотреса у Турској и Сирији

Број погинулих у катастрофалним земљотресима у Турској и Сирији непрестано расте и тренутно износи више од 16.000, док више од 110.000 спасилаца учествује у трагању за преживелима и рашчишћавању рушевина у Турској са више од 5.500 возила. Фото: Танјуг/AP Photo/Mahmut Bozarsan Руски спасиоци извукли >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су 15 тела док су рашчишћавали рушевине у турским регионима погођеним земљотресима, а 12 тела су пронашли у Сирији, док су две особе спасене, једна у Турској и једна у Сирији, саопштила је данас руска служба за ванредне ситуације.
Служба је навела за ТАС С да се спасилачке операције настављају и да су у Турској већ очистили 95 квадратних метара рушевина, у којима је пронађено 15 тела, а да је једној особи указана лекарска помоћ.
Из рушевина у сиријском граду Џаблех извучено је 12 тела, а једна особа је спасена. Авион руског министарства за ванредне ситуације е-200 у Адани у Турској гаси пожар.
Спасиоци су извукли данас још преживелих испод рушевина срушених зграда, али наде су почеле да бледе да ће се наћи много људи живих више од три дана након катастрофалног земљотреса и низа накнадних потреса који су погодили Турску и Сирију, у којима је погинуло више од 16.000, објавио је АП.
Екипе хитне помоћи које су радиле током ноћи у граду Антакији успеле су да извуку девојку Хазал Гунер из рушевина зграде, а два сата касније спасле су и њеног оца Сонера Гунера, јавила је новинска агенција ИХА. У Дијарбакиру, источно од Антакије, спасиоци су у раним јутарњим сатима ослободили повређену жену из срушене зграде, али су тројицу људи поред ње пронашли мртве у рушевинама, јавила је новинска агенција ДХА.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган требало би данас да отпутује у провинције Газијантеп, Османије и Килис које су погођене земљотресом.
Поред 12.873 погинулих у Турској, државна агенција за управљање катастрофама саопштила је да је више од 60.000 повређено, док је у Сирији пријављено 3.162 мртвих и више од 5.000 повређених.
Zemljotres jačine 5,5 stepeni u Indoneziji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Више од 16.000 жртава земљотреса у Турској и Сирији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.