Форбс: Руски милијардери увећали богатство за 152 милијарде долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 16:02

Форбс: Руски милијардери увећали богатство за 152 милијарде долара

Руски богаташи увећали су за 152 милијарде долара своје богатство током прошле године захваљујући, између осталог, високим ценама природних ресурса, објављено је у издању магазина Форбс за Русију. Фото: Pixabay/geralt Русија према најновијим званичним подацима има 110 милијардера, што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је за 22 више него годину дана раније, преноси Ројтерс.
Њихово укупно богатство порасло је са 353 милијарде на 505 милијарди долара.
Списак милијардера био би још дужи да се неколицина богаташа није одрекла руског држављанства.
На рејтинг богаташа утицале су и апокалиптичне прогнозе везане за руску економију, наводи Форбс и додаје да је 2021. године, пре почетка рата у Украјини, укупно богатство милијардера у Русији износило 606 милијарди долара.
Руска економија је доживела пад од 2,1 одсто под притиском западних санкција, али је била у могућности да продаје нафту, метале и друге природне ресурсе на глобалним тржиштима, посебно кинеском, индијском и блискоисточном.
Нова имена руских богаташа на Форбсовој листи укључују милијардере који су богатство стекли захваљујући производњи хемикалија, фармацеутских производа, грицкалица, као и грађевинској индустрији, што указује да потражња на тржишту Русије остаје велика упркос санкцијама.
Evropljani dužni k`o Grci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Форбс: Руски милијардери увећали богатство за 152 милијарде долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.