Француска: У протестима против бруталности полиције ухапшено 150 особа

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jun.2023, 08:00

Француска: У протестима против бруталности полиције ухапшено 150 особа

У неколико француских градова синоћ су поново избили протести због бруталности полиције, и том приликом ухапшено је 150 особа, саопштио је министар унутрашњих послова Жералд Дарманен. Фото: Танјуг/AP/Lewis Joly Он је додао да су демонстранти напали градске скупштине, школе и полицијске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << станице.

Стотине Француза су изашле на улице након што је један полицајац убио 17-годишњака током провере возила у предграђу Париза.

Протести су постали насилни, а полицијске станице и друге зграде гађане су ватрометима и експлозивима, преноси ББЦ.
Из француског министарства унутрашњих послова раније је саопштено да су током нереда лакше повређена 24 полицајца, као и да су демонстранти запалили око 40 аутомобила.
У уторак ујутру, полицајац је убио 17-годишњака током провере у Нантеру, предграђу у западном делу Париза, због тога што је младић одбио да заустави свој аутомобил.
Француско тужилаштво је саопштило да води истрагу против полицајца,
Француски председник Емануел Макрон је изјавио да је убиство 17-годишњака од стране полиције у Паризу „неопростиво“.
„Имамо једног адолесцента који је убијен. То је необјашњиво и неопростиво“, рекао је Макрон новинарима у Марсеју.
Скупило се све антисрпско, па се подржавају не би ли Србију што пре опљачкали!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Француска: У протестима против бруталности полиције ухапшено 150 особа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.