Грожђебал привукао око 150.000 посетилаца у Вршац

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Sep.2023, 20:01

Грожђебал привукао око 150.000 посетилаца у Вршац

Вршац је захваљујући привредно туристичкој манифестацији Дани бербе грожђа, познатијој као Грожђебал, током четири дана посетило око 150.000 гостију из земље и иностранства, изјавила је данас вршилац дужности директора Туристичке органозације тог града Татјана Палковач. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Тара Радовановић Она је Тањугу казала да је највише гостију у Вршац дошло из Румуније и да се процењује да их је само данас пристигло око 30.000.
„Ове године јубиларни 65. Дани грожђа који се одржавају од 14. до 17. септембра привукли су велики број посетилаца из око 50 земаља, међу којима су најбројнији наши суседи из Румуније која је 10 километара удаљена од Вршца“, казала је Палковач.
Она је нагласила да је Грожђебал веома значајна манифестација не само за град Вршац, већ за целу регију која, како је додала, живи и нада се већем просперитету када је у питању туризам. „Ми смо као Туристичка организација и град Вршац током ових дана припремили веома богат програм који се састојао из разних карневала, изложби, избора за мис, организованих тура ‘Пут вина’ , као и обилазака винских подрума, ишли смо и до вршачких планина, а у бројним ресторанима се служила лепа и богата гастрономска понуда. Од ујутра до вечери био је богат програмски садржај“, казала је саговорница Тањуга.
Према њеним речима, овогодишња јубиларна манифестација Дани бербе грожђа специфична је по томе што је ТО Вршац у сарадњи са предузећем Србија воз уведела један додатни повратак воза из Вршца у 23.55 часова током сва четири дана Грожђебала, како би људи могли да испрате комплетан програм и све концерте.
„У петак је био концерт Тање Савић, јуче концерт Сергеја Ћетковића и Тропико Бенда, а вечерас на затварању је концерт Здравка Чолића за који влада велико интересовање“, казала је директорка ТО Вршац.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић Јубиларни 65. Грожђебал почео је симболично у четвртак, 14.септембра поподне програмом „У сусрет Грожђебалу“ одржаном на видиковцу изнад града, уз бесплатно вино, кобасице и тамбураше, након чега је увече одржан и избор за винску лепотицу.
Током петка и викенда у Вршцу је био организован богат и разноврстан културно уметнички програм од концерата, изложби, дечијег маскенбала, карневала, а за одрасле посетиоце су организоване и туре „Пут вина“ на којима су се обилаз вински подруми и дегустирала вршачка вина.
Компанија Србија воз је у сарадњи са ТО Вршац увела додатне поласке из тог града за Београд током трајања ове једне од најстаријих манифестиција у земљи, а сви путници са повратном картом за Београд у 23.55 часова су имали 30 одсто попуста за туристичку туру „Пут вина“ и уместо 1.500 динара то искуство их је коштало 1.000 динара.
Грожђебал се традиционално одржава сваке године, трећег викенда септембра и траје четири дана.
Lukoil prelazi na nerusku sirovu naftu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Грожђебал привукао око 150.000 посетилаца у Вршац се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.