15 zemalja lobira da Kosovo uđe u UNESCO

Izvor: B92, 14.Avg.2015, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"15 zemalja lobira da Kosovo uđe u UNESCO"

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Seljimi izjavio je da 15 najuticajnijih zemalja Evrope i sveta lobira za učlanjenje Kosova u UNESCO.

Seljimi je u intervju dnevniku "Zeri" rekao da učlanjenje u UNESCO donosi Kosovu velike političke i kulturološke benifite.

"Prva faza za učlanjenje je oktobar ove godine, kada će se sastati Izvršni bord UNESCO, gde većina treba da glasa za Kosovo kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se kasnije u novembru glasalo na generalnoj konferenciji i o članstvu", dodao je Seljimi.

Prema njegovim rečima, hendikep Kosova je što SAD ne glasa na toj konferenciji.

Seljimi je zaključio da Kosovo osam meseci lobira među raznim delegacijama, a da je već 195 kontaktirano.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Za Kosovo u UNESKO lobira 15 zemalja

Izvor: Akter, 14.Avg.2015

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi izjavio je u intervjuu za današnji prištinski list Zeri da 15 država sa uticajem u Evropi i na drugim kontinentima lobira za prijem Kosova u UNESKO..Prva faza počinje u oktobru ove godine tokom sastanka izvršnog odbora UNESKO na kojem se očekuje...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.