15 godina zatvora za bivšeg južnokorejskog predsednika

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

15 godina zatvora za bivšeg južnokorejskog predsednika

Seul -- Bivši južnokorejski predsednik Li Mjung-bak osuđen je danas u centralnom okružnom sudu u Seulu na 15 godina zatvora.

Sedamdesetšestogodišnji Li, koji je bio predsednik od 2008. do 2013, proglašen je krivim za korupciju i proneveru sredstava, i pored zatvorske kazne određena mu je i novčana kazna od 13 milijardi vona (10 miliona evra).

Li koji je negirao većinu optužbi podignutih protiv njega nalazi se u zatvoru u Seulu od hapšenja u martu. Ima nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana da se žali na presudu.

Presuda predstavlja još jedan udar na konzervativce u Južnoj Koreji. Njegova konzervativna naslednica Park Geun-hje služi zatvorsku kaznu od 33 godine, zbog korupcionaškog skandala.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.