„Машкарада“ Музеја Војводине у петак, 15. марта

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 08:10

„Машкарада“ Музеја Војводине у петак, 15. марта

Музеј Војводине сваке године организује Машкараду у циљу неговања помало заборављених Покладних обичаја, који се везују за Белу недељу. Фото: muzejvojvodine.org.rs Препознавши значај Војводине као мултикултурне и мултиконфесионалне средине, Музеј Војводине од 1995. године негује >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Покладне обичаје организовањем маскиране поворке која пролази градским улицама и на увек иновативан начин спаја традицију са савременом креативношћу.
Ове године поворка ће се окупити у петак, 15. марта 2024. године до 11:30 часова, у парку Присаједињења (између Дунавске 35 и 37), да би у 12 часова кренула у дефиле централним новосадским улицама – Дунавска и Змај Јовина, до Трга Слободе и назад, до салетле у Дунавском парку, где ће се наставити забавни програм и где ће бити проглашени победници и биће награђене најуспешније маске.
Позивамо све суграђане да се придруже! Позивају се и све образовне установе,  вртићи, школе и факултете, да организовано узму учешћа у овој великој манифестацији.
Све додатне информације можете добити у  Одељењу за педагошки рад Музеја Војводине путем електронске адресе pedagoska.sluzba@muzejvojvodine.org.rs или на број телефона 021 525 059.
Nova dečija igrališta na Sajlovu, Adicama i Petrovaradinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Машкарада“ Музеја Војводине у петак, 15. марта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.