ИДФ: Из правца Либана лансирано 15 ракета на северни Израел

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Okt.2023, 19:10

ИДФ: Из правца Либана лансирано 15 ракета на северни Израел

Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су данас да је из правца Либана лансирано 15 ракета на северни Израел, али да није причињена материјална штета. Фото: Танјуг/AP Photo/Mahmoud Illean ИДФ је додао да је четири пројектила пресрео ПВО систем “Гвоздена купола“, док су остали пали на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << отвореним површинама и нису узроковали никакву штету или повредили било кога, преноси Тајмс оф Израел.
Раније је шеф либанске дипломатије Абдалах Бухабиб изјавио да је његова влада добила уверавања од милитантне организације Хезболах да се она неће придружити борбама између Израела и палестинског Хамаса, осим ако Израел не буде „малтретирао“ Либан.
Хезболах, група коју подржава Иран, раније је тврдила да је испалила десетине ракета и граната на три израелска положаја у спорном региону Брдо Дов, у знак солидарности са Хамасом.
Либанска група је у саопштењу навела да је напад, уз употребу „великог броја ракета и граната“, био изведен у знак солидарности са „палестинским отпором“, и да су израелски положаји директно погођени.
Blinken razgovarao sa šefom izraelske diplomatije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ИДФ: Из правца Либана лансирано 15 ракета на северни Израел се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.