Промовисање класичне музике за децу у свих 15 насеља општине Пећинци

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Sep.2023, 12:30

Промовисање класичне музике за децу у свих 15 насеља општине Пећинци

Културни центар „Пећинци“ четврту годину за редом организује музичко-едукативне радионице за ученике нижих разреда основне школе у свих 15 насеља пећиначке општине. Foto: Opština Pećinci Радионице се организују у оквиру пројекта „Заједно у ритму на селу – класична музика кроз дечји >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << филм“, а покровитељи пројекта су Општина Пећинци и Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.
Вршилац дужности директора пећиначког КЦ-а, Слободан Станковић, истиче да је у питању један од пет пројеката који се у јубиларној години реализују уз подршку пећиначке локалне самоуправе, ресорног секретаријата и министарства.
„Пројекат је усаглашен са активностима које су тематски везане за инклузију. Осмишљен је тако да у њему могу да учествују сви, укључујући и децу са сметњама у развоју и децу из друштвеноосетљивих група, чиме се поново подвлачи чињеница о класичној музици као погодном средству инклузије. Посебно водимо рачуна да културно-уметнички, забавни и образовни програми стигну до деце и младих у свим насељима наше општине, што овај пројекат и потврђује“ – рекао је Станковић.
Foto: Opština Pećinci Координаторка пројекта Бранислава Трифуновић истакла је да се пројекат сваке године тематски везује за промовисање класичне музике на начин који ће деци бити приступачан и занимљив. „Ученици нижих разреда основне школе су и ове године у прилици да се упознају са широком употребном вредношћу класичне музике, која се често користи у дечјим и анимираним филмовима. Програм који подржава, између осталог, и укључивање младих са сметњама у развоју у свет класичне музике кроз едукативне радионице и концертне активности истакао се својом иновативношћу и степеном утицаја на културни живот локалне заједнице“ – истакла је Трифуновић и додала да поред ње програм музичко-едукативних радионица реализују клавиристкиња и васпитач Наташа Арсенијевић из Купинова, учитељица Милена Харамбашић из Доњег Товарника и наставници солфеђа и тамбуре, Маријана Антић и Дејан Ћирковић, из Основне музичке школе „Теодор Тоша Андрејевић“ у Пећинцима.
Реализација пројекта отпочела је ове недеље у Сремским Михаљевцима, Дечу, Сибачу, Попинцима и Карловчићу и трајаће симболично до краја Дечје недеље која се обележава током прве седмице октобра, док ће концертне активности бити реализоване у понедељак, 23. октобра, у сали пећинаког КЦ-а, у оквиру обележавања 45 година постојања и рада централне установе културе у нашој општини.
Momirović: Akcija „Bolja cena-cena za narod“ mnogo znači za kućni budžet građana

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Промовисање класичне музике за децу у свих 15 насеља општине Пећинци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.