Олуја погодила Србију, евакуисано 15 људи (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 10:13

Олуја погодила Србију, евакуисано 15 људи (ВИДЕО)

Олујно невреме погодило је Србију и начинило материјалну штету, а припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су 15 људи. Фото: Танјуг/Димитрије Николић Услед олује делови Војводине и Београда остали су без електричне енергије.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<

Због невремена привремено је јуче био затворен београдски аеродром „Никола Тесла“, а потешкоћа је било и у функционисању железничког саобраћаја.
Десеторо људи, међу којима је било петоро деце, ватрогасци су спасили из шуме у Беочину у насељу Дунав, а једна жена је спасена у Бегечу из аутомобила. Из чамца на који је пало дрво на Рибарском острву у Новом Саду ватрогасци су спасили човека, док су крагујевачки ватрогасци-спасиоци спасили три особе. У Сремској Митровици јак ветар носио је све пред собом, а невреме је захватило и Шабац, где су рушени кровови, а цреп који је падао оштетио је аутомобиле на улици.
Фото: Танјуг/Александра Дражић Невреме праћено орканским ударима ветра погодило је и Београд. Јак ветар, праћен кишом, подигао је велику прашину, док су са тераса падали предмети и саксије са цвећем.

Од силине удара ветра на Новом Београду се срушио и грађевински кран.

Како је пренео РТС, у Новом Саду је дрво пало на једну девојчицу, а ветар је оборио мушкарца са скутера.
Девојчица је збринута на лицу места и након збрињавања довезена на одељење дечије хирургије у Дечијој болници и налази се у свесном и стабилном стању. Невреме је погодило и Крушевац где је неколико улица било под водом.
Олуја је синоћ захватила и Крагујевац, а дошло је до прекида у снабдевању електричном енергијом у насељу Петровац, Страгари, Грошница, Драгобраћа.
Фото: Танјуг/Небаојша Раус Има и палог дрвећа, потврдио је за РТС начелник Управе за ванредне ситуације Зоран Кочовић.
Фото: Танјуг/Небаојша Раус Олујно невреме праћено јаким ветром је захватило и Чачак.
Услед јачине, ветар је дизао црепове са кровова и чупао дрвеће, а већи делови града остали су без електричне енергије.

Услед јачине ветра, на коловоз оборена су стабла у Улици Светог Саве и Булевару Вука Караџић.
Jutro nakon oluje u Novom Sadu kroz objektiv fotografa (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Олуја погодила Србију, евакуисано 15 људи (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.