Пригожин: Украјинска војска спремна за контраофанзиву до 15. маја

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Apr.2023, 15:30

Пригожин: Украјинска војска спремна за контраофанзиву до 15. маја

Украјинска војска спремна је за контраофанзиву која ће бити покренута до 15. маја, изјавио је данас оснивач руске приватне паравојне организације „Вагнер“ Јевгениј Пригожин. Фото: Танјуг/AP Photo/Libkos Пригожин је иронично рекао да је украјинску војску до сада ометало лоше време >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << или „можда, неки унутрашњи проблеми које је морала да решава“, пренео је ТАСС.
„Њујорк тајмс“ је објавио 25. априла, позивајући се на поверљива документа Пентагона која су процурела на интернет и податке америчких обавештајних служби, да украјинске трупе планирају да покрену контраофанзиву у јужном правцу следећег месеца.
Лист је навео да је Украјина спремна да припреми 12 борбених бригада од по 4.000 војника за контраофанзиву.
U napadu dva drona na skladište nafte u Sevastopolju izgorela četiri rezervoara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пригожин: Украјинска војска спремна за контраофанзиву до 15. маја се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.