Трамп, после подизања оптужнице, прикупио 15 милиона долара за кампању

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Apr.2023, 12:47

Трамп, после подизања оптужнице, прикупио 15 милиона долара за кампању

Бивши амерички председник Доналд Трамп прикупио је више од 15 милиона долара за две недеље од појављивања на суду на Менхетну где је оптужен по 34 тачке у вези са новцем који је уплаћен бившој порно глумици Сторми Данијелс, у замену за ћутање о њиховој сексуалној вези. Фото: Танјуг/AP >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Photo/Andrew Harnik Током викенда прикупљено је више од четири милиона долара за 24 сата, после саслушања 4. априла, саопштено је из Трамповог тима, преноси Тајмс.
Трамп (76) тврди да су оптужбе политички мотивисане и да су осмишљене да саботирају његову кампању за изборе 2024. Како пише британски лист, то је подстакло његове присталице да дају више новца.
Изборни извештаји за прва три месеца ове године показали су да су два комитета за кампању бившег председника прикупила 18,8 милиона долара, што не укључује средства прикупљена након званичног подизања оптужнице против Трампа раније овог месеца.
У његовом изборном тиму су навели да је више од 300.000 људи донирало, а већина је дала мање од 200 долара. Већину новца за кампању, Трамп прикупља преко заједничког комитета за прикупљање средстава #Сејв Америка#“.
Трампова бивша амбасадорка у Уједињеним нацијама Ники Хејли, која је објавила кандидатуру за Белу кућу пре два месеца, саопштила је раније да је прикупила „више од 11 милиона долара за само шест недеља“.
Међутим, извештаји показују да је бивша гувернерка Јужне Каролине у првом кварталу прикупила само 8,3 милиона долара, наводи Тајмс.
Kina odbacila tvrdnje SAD o kineskoj tajnoj policijskoj stanici u Njujorku

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп, после подизања оптужнице, прикупио 15 милиона долара за кампању се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.