Од сутра топлије, следеће седмице око 15 степени

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Apr.2023, 12:55

Од сутра топлије, следеће седмице око 15 степени

Метеоролог Недељко Тодоровић изјавио је данас да се од четвртка, 6. априла очекује пораст дневне температуре и отапање снега. Фото: Градске инфо
„У јутарњим сатима би било слабог мраза, не у свим местима, а дању би већ било за три, четири степена топлије, па онда у петак, суботу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << даљи пораст температуре. Тако да би у суботу, недељу у већини места максимална температура достигла вредности 10 до 12 степени, што је пет, шест степени ниже од просечних уобичајених вредности за тај део априла. Следеће седмице, опет неки пораст температуре, не много, негде око 15 степени“, рекао је Тодоровић у Јутарњем програму Радио-телевизије Србије (РТС).

Снег ће се, додао је, отопити за дан, два, три, зависи да ли га има више или мање, тако да се улази у уобичајено пролеће, али са температурама које би до 20. априла требало да буду испод просечних вредности.
Када је реч о ускршњим празницима, Тодоровић је објаснио да у природи постоји законитост – када је у једном периоду натпросечно топло, као за Божић, касније, за Ускрс, дође хладнија варијанта времена, наводи се на сајту РТС.
„За Ускрс би било прохладно, поготово у јутарњим сатима. Не би требало да буде мраза. Да ли ће бити падавина тај дан, то је унапред тешко дефинисати. Нека свежа варијанта времена“, навео је Тодоровић. Он је рекао да је занимљиво да је на Копаонику укупна количина новог снега слична као и у Београду, али да је тамо већ било снежног покривача, тако да га сад има око 50 центиметара.
Очекује да се снег на планинама задржи довољно дуго да ће скијаши моћи за празнике да оду на скијање.
„Не само Копаоник, већ сви планински планински предели изнад 1.400, 1.500 метара остаће под снегом у наредних 10, 15 дана“, навео је метеоролог.
Када је реч о прогнозама за пролеће, понавља да природа прави равнотежу. „Ако је зима било топла, значи мора да дође један период хладнијег времена, са температурама испод просечних вредности. Управо сада са уласком у април месец, то се донекле потврђује. По тој некој логици, до 20. априла би била свежија варијанта времена, потом следи пораст максималне температуре изнад 20 степени. Ако се прогноза оствари, април би остао у принципу са неком температуром нижом од просечних вредности, што је компензација, донекле, за топлу зиму“, рекао је он.
Хладно са слабим снегом, до 5 степени

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од сутра топлије, следеће седмице око 15 степени се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.