ЦИК: До 15.00 часова гласало око 2.4 одсто бирача

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Apr.2023, 16:43

ЦИК: До 15.00 часова гласало око 2.4 одсто бирача

Централна изборна комисија саопштила је податке о излазности у четири општине на северу Косова и Метохије до 15.00 часова, наводећи да је на изборима у тим општинама гласало укупно 2,4 одсто бирача. Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Од укупно 45.095 бирача гласало је 1.092.
У Лепосавићу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је од 07.00 до 15.00 часова гласало 110 бирача, односно 0.83 одсто, док је у Зубином Потоку своје гласачко право искористило је 240 бирача – 3.6 процената.
У Звечану је гласало 145 гласача, односно 2.07 одсто, а у Северној Митровици 597 бирача или 3.03 одсто.
Портпарол Централне изборне комисије Ваљмир Ељези истакао је да изборни процес тече несметано.
Бирачка места затварају се у 19.00 часова.
У четири општине на северу Косова и Метохије данас се одржавају ванредни избори за градоначелнике Северне Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока.
Од 10 кандидата колико је пријављених за градоначелнике, само један долази из српске заједнице, у питању је Слађана Пантовић, кандидаткиња за председницу општине Звечан.
Српска листа која је до сада освајала највеће поверење грађана на Косову и Метохији одлучила је да не учествује на изборима, јер се услови због којих су Срби 5. новембра напустили косовске институције нису испунили, а они су формирање Заједнице српских општина и повлачење Специјалних јединица Полиције Косова са севера.
Zahtev tzv. Kosova za članstvo u SE sutra na dnevnom redu Komiteta ministara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЦИК: До 15.00 часова гласало око 2.4 одсто бирача се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.