Ердоган: На терену ангажовано више од 141.000 спасилаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 20:07

Ердоган: На терену ангажовано више од 141.000 спасилаца

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да више од 141.000 спасилаца ангажовано на терену у 10 турских провинција погођених земљотресом. Фото: Танјуг/Turkish Presidency via AP „Имамо више од 141.000 људи, укључујуćи стране тимове, који раде на терену у 10 провинција. Агенција за управљање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << катастрофама и друге институције нуде шаторе, контејнере и монтажне зграде, како би брзо могли да задовоље потребе угрожених”, рекао је Ердоган.
Додао је да турске институције и организације обезбеђују топле оброке тимовима за помоћ преживелима кроз мобилне и народне кухиње.
„Издвојили смо почетни фонд од 100 милијарди турских лира (више од пет милиона долара) за најосновнију помоћ”, рекао је Ердоган. Додао да ће они чији су домови уништени или урушени добити хитну новчану помоћ за пресељење.
У Турској је број погинулих порастао на најмање 19.388, а повређено је 77.711 особа, рекао је раније данас Ердоган. Укупан број погинулих у Турској и Сирији порастао је на најмање 22.772, према наводима званичника.
Sirijska vlada odobrila isporuku humanitarne pomoći preko linija fronta

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ердоган: На терену ангажовано више од 141.000 спасилаца се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.