Кинеска летелица Шенџоу-14 се одвојила од орбиталне станице Тјангонг

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2022, 10:45

Кинеска летелица Шенџоу-14 се одвојила од орбиталне станице Тјангонг

Свемирска летелица Шенџоу-14 са три астронаута напустила је рано јутрос кинеску орбиталну станицу Тјангонг, саопштила је кинеска Управа програма летења са људском посадом (ЦМСА). Фото: Танјуг/Guo Zhongzheng/Xinhua via AP Посада Шенџоу-14 обавила је све додељене задатке и вратиће се данас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на Земљу, а на станици су остала тројица астронаута, који су пристигли пре неколико дана. Повратна капсула са троје астронаута слетеће на место слетања Донгфенг на северу Кине, известио је раније ЦГТН.
Тројица астронаута кинеске мисије Шенџоу-15 извели су у петак прву ротацију кинеских астронаута у орбити са тројком астронаута мисије Шенџоу-14, саопштила је Кинеска свемирска агенција.
Посада Шенџоу-15 ушла је у среду у кинеску свемирску станицу и састала се са посадом Шенџоу-14, која је послата на свемирску станицу у јуну, пренео је Кинески међународни радио на српском.
Реч је о историјском окупљању које је повећало број људи у свемирској лабораторији на шест, што је први пут да се у лабораторији налазило толико људи.
Кинеска свемирска станица ушла је у еру дуготрајног боравка са људском посадом.
Лукашенко: Рат се неће завршити ако Запад разматра наставак војних активности

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинеска летелица Шенџоу-14 се одвојила од орбиталне станице Тјангонг се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.