Народна банка Мађарске снизила једнодневну каматну стопу на депозите на 14 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 30.Avg.2023, 11:26

Народна банка Мађарске снизила једнодневну каматну стопу на депозите на 14 одсто

Народна банка Мађарске (МНБ) снизила је једнодневну каматну стопу на депозите за 100 базних поена, на 14 одсто. Фото: Pixabay/JStolp Ово снижење је у складу са очекивањима тржишта и ступа на снагу данас.
МНБ је тако наставила тренд постепеног обарања једнодневне каматне стопе на депозите >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за 100 базних поена, која је у јуну снижена са 17 на 16 одсто, а у јулу са 16 на 15 одсто.
Како се наводи на сајту МНБ, годишња стопа инфлације у Мађарској је у јулу пала на 17,6 одсто са јунских 20,1 одсто, првенствено због успоравања раста цена прерађене хране и индустријских производа. Годишња стопа базне инфлације у Мађарској је у јулу такође пала на 17,5 одсто са јунских 20,8 одсто.
МНБ очекује да ће инфлација у земљи и даље падати у наредним месецима, као и да ће она бити једноцифрена већ на јесен.
EU: U julu registrovano 850.000 novih automobila, rast od 15,2 odsto godišnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Народна банка Мађарске снизила једнодневну каматну стопу на депозите на 14 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.