Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 07:41

Италија иде ка увођењу ванредног стања у пет региона због олује и пожара

Италија иде ка увођењу ванредног стања у пет региона, олуја је погодила Ломбардију, а пожари букте на Сицилији. Фото: Танјуг/Alberto Lo Bianco/LaPresse via AP Одлука о увођењу ванредног стања се очекује касније данас, пренео је италијански дневник „Стампа“.
Жуто упозорење на лоше временске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прилике издато је у Абруцу, Емилији Ромањи, Ломбардији, Маркеу и Молизеу, док је црвено упозорење због врућине на снази у Барију и Катанији.
Овога лета 2023. Италија је погођена олујама, пожарима и екстремним приликама повезаним са климатским променама.
Многи региони на северу су погођени олујама са градом, снажним ветром и пожарима у којима је неколико људи настрадало и повређено. Венето је претрпео штету на кућама и усеву, док је Фурланију погодио град који је нанео штету житарицама.
Ромању је погодио торнадо, јак ветар дува у Лигурији, док су у Вал д’Аостију олује изазвале нагли пад температура, а од удара грома запаљен је део шуме.
У Пијемонту и Емилији Ромањи ветар је достизао брзину од преко 110 километара на сат, изазвавши штету и затварање локалних путева.
Олуја је погодила провинције Новара, Биела и Верчели.
Лигурија, Вал д’Аоста, Пуља и Калабрија, такође, се суочавају са пожарима и високим температурама.
Тоскана и Лацио бележе високе температуре и опасност од пожара, а Палермо је на коленима – четири особе су настрадале.
Šojgu: Dosledno ćemo razvijati veze sa Severnom Korejom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Италија иде ка увођењу ванредног стања у пет региона због олује и пожара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.