Суд у Француској: Ербас и Ер Франс нису криви за пад авиона пре 14 година

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 17:07

Суд у Француској: Ербас и Ер Франс нису криви за пад авиона пре 14 година

Суд у Паризу пресудио је данас да европски произвођач авиона Ербас и авио-компанија Ер Франс нису криви за „убиство из нехата“, у случају пада авиона на лету АФ447 пре скоро 14 година, када је погинуло 228 људи. Фото: WikimediaCommons/Rasho Париски суд је у образложењу пресуде навео да су обе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << компаније занемариле неке од својих обавеза, али да то није довољно да се прогласе одговорним за најгору авионску несрећу у историји Француске, преноси Ројтерс.
„Могућа узрочно-последична веза није довољна, не може се окарактерисати као законски прекршај“, наводи се у саопштењу суда.
Истражитељи су након двогодишње потраге за „црном кутијом“ из авиона А330, закључили да су пилоти неадекватно реаговали на квар сензора брзине који су се заледили током олује.
Наводи се да пилоти нису били обучени за ову ситуацију.
. Путнички авион А330, који је летео из Рио де Жанеира у Париз, 1. јуна 2009. године нестао је у тропској олуји, а несрећу није нико преживео, подсећа британска агенција.
Diplomate G7 osudile ponašanje Rusije, Kine i Severne Koreje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Суд у Француској: Ербас и Ер Франс нису криви за пад авиона пре 14 година се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.