Профит Тојоте у фискалној години пао за 14,0 одсто, први пут након четири године

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 14:45

Профит Тојоте у фискалној години пао за 14,0 одсто, први пут након четири године

Јапански произвођач аутомобила Тојота саопштио је данас да је његов чист профит у фискалној години пао за 14,0 одсто, на 16,4 милијарде евра. Фото: Танјуг/AP Photo/Eugene Hoshiko Оперативни профит Тојоте за фискалну годину која се завршила у марту је опао за 9,0 одсто, на 18,4 милијарде евра, преноси >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << агенција Кјодо.
Пад профита је урокован порастом трошкова за материјал, челик и алуминијум, сматрају стручњаци.
Јапанска компанија очекује да ће због пораста прозводних капацитета њен профит у текућој фискалној години порасти за 5,2 одсто, а оперативни профит за 10,1 одсто. На чело Тојоте је 1. априла дошао Коџи Сато, заменивши Акиа Тојоду, који је управљао овом компанијом 14 година.
Сато је најавио да ће Тојота радити на производњи електричних возила (ЕВ), а циљ компаније је да до 2030. године прода 3,5 милиона ЕВ-а. Тојота жели да у текућој фискалној години произведе рекордних 10,1 милиона аутомобила марке Тојота и Лексус.
Kazahstan otežava paralelni uvoz robe u Rusiju, Moskva traži druge kanale

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Профит Тојоте у фискалној години пао за 14,0 одсто, први пут након четири године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.