Русија: ФСБ спречила кријумчарење радиоактивног цезијума-137 у Украјину

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 09:01

Русија: ФСБ спречила кријумчарење радиоактивног цезијума-137 у Украјину

Федерална служба безбедности Русије ухапсила је пет особа за које се сумња да су покушале да изнесу килограм радиоактивног цезијума-137 у иностранство, у координацији са једним украјинским држављанином, за употребу у зони специјалне војне операције, саопштио је ФСБ. Фото: Pixabay/rperucho „Руски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ФСБ, уз подршку Министарства унутрашњих послова Русије, ухапсио је пет чланова организоване криминалне групе који су покушали да купе радиоактивну супстанцу за 3,5 милиона долара са циљем да је прокријумчаре из Руске Федерације”, саопштио је ФСБ.
Према ФСБ-у, банда је деловала под координацијом држављанина Украјине. Уколико би цезијум-137 могао да се извезе, планирано је да се користи за производњу оружја за масовно уништење како би се дискредитовала Русија, наводи се у саопштењу
Sirene za vazdušnu opasnost širom Ukrajine, Rusija oborila dron iznad Kurska

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: ФСБ спречила кријумчарење радиоактивног цезијума-137 у Украјину се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.