Србија Зиђин Копер озеленео више од 130 хектара рударских површина

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Mar.2023, 13:26

Србија Зиђин Копер озеленео више од 130 хектара рударских површина

Србија Зиђин Копер је од 2019. године до данас посадио око 386.000 различитих садница и озеленео више од 130 хектара деградираних рударских површина. Фото: Градске инфо У саопштењу Србија Зиђин Копера, поводом Светског дана шума који се обележава данас, наводе да су свесни да рударске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << активности могу проузроковати оштећена површине земље и имати негативан утицај на животну средину и додају да они улажу велике напоре у заштити и обнови екосистема.
Последњу акцију пошумљавања, Србија Зиђин Копер је спровео средином марта, када је у руднику „Ново Церово“ посадио око 2.000 садница црног бора и белог багрема.
Заменик генералног директора Србија Зиђин Копера Зоу Ганг је поводом Свестког дана шума најавио озељењавање додатних 800.000 квадратних метара и садњу још око 200.000 младица, као наставак радова на рекултивизацији земљишта деградираним вишедеценијских рударењем, пише у саопштењу Србија Зиђин Копера.
„Шуме су драгоцени ресурс, како за човека, тако и за укупни биодиверзитет . То су ‘плућа’ планете и морамо их чувати“, рекао је Ганг.
Зиђин Мајнинг Група формулисала је „Смернице за рад на озелењавању“ у свим својим продужницама како би допринели очувању земљишта, воде и обавили еколошку рестаурацију свих оперативних локација у циљу покривања целокупне вегетације површина које су за то доступне.
Vremeplov: Preminuo Gligorije-Giga Geršić

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србија Зиђин Копер озеленео више од 130 хектара рударских површина се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.