Турска уводи царине од 130 одсто на увоз одређених житарица

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Apr.2023, 14:56

Турска уводи царине од 130 одсто на увоз одређених житарица

Турска је данас објавила да ће увести царине од 130 одсто на увоз одређених житарица међу којима су пшеница и кукуруз. Фото: Танјуг/AP Photo/Nina Lyashonok Ова одлука ће ступити на снагу 1. маја, преноси Ројтерс.
Турске царине на увоз житарица, које су раније биле укинуте, долазе након што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су неке државе ЕУ прошле недеље забраниле увоз житарица из Украјине.
Неки трговци тврде да је Турска повукла овај потез да би заштитила свој пољопривредни сектор пред председничке и парламентарне изборе који ће се одржати 14. маја. У мају у Турској започиње жетва пшенице и јечма.
Ова земља је смањила царине на увоз житарица и других пољопривредних производа крајем 2020. године, а укинула их је пре годину дана.
Svetska banka: Rast BDP u Srbiji ove godine 2,3 odsto

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Турска уводи царине од 130 одсто на увоз одређених житарица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.