13. Festival podvodnog filma

Izvor: RTS, 23.Mar.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

13. Festival podvodnog filma

U Kulturnom centru Pančeva počeo je 13. Festival podvodnog filma i fotografije, na kome će biti prikazano 16 filmova iz Srbije, Amerike, Južnoafričke Republike i još pet evropskih zemalja, dok su svoje fotografije izložili samo domaći autori.
Malo je onih koji imaju priliku da rone sa ajkulama, istražuju olupine brodova i upoznaju neobične stanovnike morskih dubina, zato je publici uvek interesantno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da čuju njihove utiske i pogledaju ono što su snimili. Pančevci već 13 godina posećuju Festival podvodnog filma i fotografije.

"Ja sam dobila prvu nagradu za makro fotografiju. Nastala je na Jazu u Crnoj Gori, predstavlja cevastog crva. Snimila sam ga jedne noći, po mesečin, na mestu zvanom Pečurke, gde ima svašta interesantno da se vidi", priča Ivana Kranjc.
"Ja sam nagrađen za ambijent fotografiju koju sam snimio u Grčkoj. Kolega je izranjao pored nekog sidra i u tom trenutku izgledao je kao da se oslobađa iz nekih okova, tako da sam fotografiju nazvao „Oslobađanje", kaže Marko Lazarević.
Pod sloganom "Da nam vode budu čiste" festival organizuje Klub podvodnih aktivnosti Pančevo. Iako zadovoljni selekcijom, kažu da se naše mogućnosti ne mogu meriti sa stranim.
"Stranci imaju mnogo bolju i skuplju ronilačku opremu, mi nemamo para za to. Drugo, naši fotoaparati najskuplji su 1.000 evra, dok oni za to daju po nekoliko hiljada evra", objašnjava organizator festivala Slavko Makara.
Na reviji filmova pančevačka publika moći će da vidi neke egzotične destinacije, kao što su Bali ili Južnoafrička Republika, ali i koji su to stanovnici Belocrkvanskih jezera. U svakom slučaju, jedan uzbudljiv i interesantan svet.
rts.pancevo@rts.rs
+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Festival podvodnog filma i fotografije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2016, 13:21

Klub podvodnih aktivnosti Pančeva u saradnji sa Kulturnim centrom organizovao je 13. put Međunarodni festival podvodnog filma i fotografije. Posetioci imaju priliku da pogledaju egzotične fotografije i filmove nastale na najlepšim svetskim destinacijama za ronioce...Ima tu svega od najneobičnijih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.