Почела продаја улазница по промотивним ценама за новогодишње концерте 13. јануара

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Dec.2022, 11:54

Почела продаја улазница по промотивним ценама за новогодишње концерте 13. јануара

Дочек у Новом Саду, најбољи европски тренд бренд у области културе, шесту годину заредом биће посебан аудио-визуелни доживљај, спајајући две Нове године, 31. децембра на отвореном и 13. јануара у затвореним просторима, као круна Европске престонице културе. Фото: НСЕПК Продаја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << улазница по промотивној цени за концерте 13. јануара почела је данас, а оне су доступне на свим продајним местима Гигстикс-а, као и онлајн на њиховом сајту gigstix.com.
Један од највећих џез пијаниста данашњице Tigran Hamasyan наступиће у Градској концертној дворани, а холандска музичка дива иранског порекла и добитница награде на Berlin Video Music Awards 2020. Sevdaliza и овогодишња представница Србије на Евровизији и добитница признања Elle Style Awards за 2022. годину Констракта, уз бенд Земља грува стижу у Српско народно позориште.
Афричка Р’н’Б принцеза Nneka наступиће у Синагоги, у Реформаторској цркви концерт ће одржати један од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајко Феликс, док ће светски познати састав Divanhana наступити у гимназији Лаза Костић. Рок звук, свако на свој јединствен начин доносе Shortparis у Фабрици, звезде из Лондона Haelos у Позоришту младих, Сана Гарић у Културној станици Свилара, Ђорђе Давид и Ивана Петерс у Културној станици Барка, легендарна Yu група у unplugged издању у свечаној сали компаније НИС. Подршку том програму на Дочеку пружила је компанија НИС.
Виртуози класичне музике Ке Ма и Шихан Ванг концерт ће одржати у Новосадском позоришту, певачица чији глас руши границе и пуни велике сале Тијана Богићевић стиже у Културни центар Новог Сада, а најбољи џез бенд из Србије EYOT  у Културну станицу Еђшег. У Радничком дому наступиће хрватски лајв техно састав ABOP, а фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Kal. У Српском народном позоришту наступиће и певачица духовне и етно музике Даница Црногорчевић.
У оквиру Дочека 13. јануара, у Културној станици Буковац, програм за децу приредиће удружење уметника Високо Ц које иза себе има више од 500 изведених представа, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав La Banda. Улаз на њихове наступе биће слободан.
Да би концерти заиста били претворени у доживљаје, 13. јануара, заједно са извођачима, на томе ће радити реномирани уметници међу којима су редитељ Александар Николић, две професорке са Факултета технчких наука Миа Давид и Тања Миловановић, али и институције као што је Академија уметности у Новом Саду и многи други. Фото: НСЕПК Дочек 31. децембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве — улаз слободан Другу годину заредом, Дочек 31. децембра у Новом Саду измештен је са главног градског трга у Подграђе Петроварадинске тврђаве, где ће се кроз сарадњу извођача и визуелних уметника тај барокни драгуљ претворити у потпуно нови амбијент. Нови Сад у 2023. годину увешће чувени британски трио Kosheen, затим добитници BRIT награде — састав Stereo MCs, миљеник берлинских клубова ди-џеј Biesmans, један од највећих и најпопуларнијих вокалних састава на свету — Perpetuum Jazzile, али и чувени домаћи алтернативни бендови Репетитор, Обојени програм, Монохром и други.
Специфичност Дочека у Новом Саду употпуниће и три спектакуларне изложбе инспирисане великим српским научницима светског ранга Милевом Марић Ајнштајн, Милутином Миланковићем и Николом Теслом и то на три локације — у Музеју Града Новог Сада на Петроварадинској тврђави, Студију М и Подграђу Петроварадинске тврђаве.
Док на изложбама о Милеви и Милутину ради уметник др Душан Јововић, Теслину светлосну галерију уприличиће уметници Дејан Стојков, Chida Yasuhiro из Јапана, један од Артдекс-ових „Девет изванредних светских уметника светлости”, Павла Беранова из Чешке, добитница награда за интерактивне инсталације и најбољи дизајн осветљења, Доријан Колунџија, који води студио за нове медије „Галерија 12”, чији је један од пројеката Музеј будућности у Дубаију, као и Савез удружења ликовних уметника Војводине (СУЛУВ) и други. Ексклузивни спонзор изложбе „Милева” је Ерсте банка.
Више информација о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs.
U sredu javna licitacija za zakup tezgi na novosadskim pijacama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела продаја улазница по промотивним ценама за новогодишње концерте 13. јануара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.