За 13,9 одсто већа вредност изведених радова у Србији у четвртом кварталу 2023.

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Feb.2024, 15:31

За 13,9 одсто већа вредност изведених радова у Србији у четвртом кварталу 2023.

Према подацима који су прикупљени у четвртом кварталу прошле године, вредност изведених радова у Србији порасла у текућим ценама за 13,9 одсто у односу на исти период 2022, а у сталним ценама је раст 11,1 одсто, саопштио је данас Републички завод за статистику (РЗС). Фото: Градске инфо Како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се наводи, посматрано према врсти грађевина, укупна вредност грађевинских радова у овом кварталу у односу на исти годину дана пре повећана је на осталим грађевинама за 20,3 одсто, а на зградама је опала за четири одсто у сталним ценама.
У четвртом кварталу 2023. године у односу на исти период претходне године, према подацима РЗС, вредност изведених грађевинских радова највише је повећана у региону јужне и источне Србије (22,6 одсто), Београдском региону (20,3 одсто) и региону Војводине (16,4 одсто), док је вредност изведених грађевинских радова опала само у региону Шумадије и Западне Србије и то 7,9 одсто, у сталним ценама.
Статистички подаци показују и да је од укупне вредности остварених грађевинских радова на територији Србије изведено 97,7 одсто, док је преосталих 2,3 процената изведено на градилиштима у иностранству.
Вредност изведених радова извођача из Србије у четвртом кварталу 2023., за радове који су извођени на територији Србије и иностранства, повећана је за 12,5 одсто у односу на исти период 2022. у текућим ценама, док је у сталним ценама остварен раст за 9,8 одсто.
Konstituisan pokrajinski parlament, potvrđeni svi mandati (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак За 13,9 одсто већа вредност изведених радова у Србији у четвртом кварталу 2023. се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.