Обрадоваће вас: Трик уз који ћете успавати бебу за 13 минута

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Feb.2024, 12:30

Обрадоваће вас: Трик уз који ћете успавати бебу за 13 минута

Ако имате проблем с успављивањем бебе, ова вест ће вас обрадовати. Нова студија објављена у стручном часопису Current Biology наводно је рецепт за успех и многим мамама и татама ће олакшати успављивање малишана. Фото: Pexels/Laura Garcia Ками Курода, истраживачица из RIKEN Центра за истраживање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << мозга у Јапану, анализирала је како су уплакане бебе реаговале на држање у рукама, ношење и затим спуштање. Она је утврдила да је овај процес помогао у смиривању беба и успоравању њиховог пулса, па сматрају да би то могло да помогне мамама и татама да брже и лакше успавају бебе.
Како да успавате бебу Истражујући шта најбоље делује на бебе, научници су утврдили следеће – ходање с бебом у наручју у трајању од пет минута умирује уплакане бебе. Али, то није помогло у успављивању беба које су већ биле смирене тј. нису плакале.
Малишанима се, судећи према студији, не допада ни да само седите и држите их у наручју, али ако их најпре шетате по просторији, а затим седите у месту држећи бебу одређено време, веће су шансе да је успешно сместите у креветац, а да се не пробуди и не расплаче.
Ходајте, па седите Када је бебе нервозна и не можете да је успавате, др Курода саветује да је носите и с њом шетате по просторији око пет минута, притом избегавајући било какве нагле промене. Затим седите са бебом у наручју око осам минута, а након тога је ставите у кревета. Овај процес од 13 минута је у студији дао најбоље резултате.
Још савета за успављивање Др Курода саветује да придржавате бебину главу и држите је ушушкану у наручју, али и да ходате уједначеном брзином.
Уколико беба и даље плаче после пет или десет минута ношења, проверите да ли је жуља пелена, да ли је нешто боли, можда је гладна…
Имајте на уму да је спроведена студија прилично мала – учествовала је само 21 беба старости до седам месеци, па ако овај метод не буде успешан у успављивању вашег детета, немојте да вас то обесхрабри. Свако дете је различито, сигурно ћете временом успети да схватите шта најбоље „ради“ код вашег малишана.
Učite ćerke da budu finansijski nezavisne kako bi mogle partnera da biraju srcem, bez egzistencijalnog straha

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Обрадоваће вас: Трик уз који ћете успавати бебу за 13 минута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.