Арктички ледени талас захватио Британију, температуре -13 током ноћи

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Jan.2024, 11:43

Арктички ледени талас захватио Британију, температуре -13 током ноћи

У Шкотској су током протекле ноћи температуре су пале на -13 Целзијуса, док таласи арктичког ваздуха настављају да се крећу широм Уједињеног Краљевства. Фото: Танјуг/Peter Byrne/PA via AP Метеоролози су поводом ових температура саопштили да би прошла ноћ могла бити најхладнија јануарска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ноћ у последњих 14 година, преноси ББЦ.
Отежани услови и значајне снежне падавине већ су довели до затварања школа у ​​Шкотској и северној Енглеској, и изазвале прекиде путовања.
Жута упозорења на лед и снег су на снази у све четири британске земље, док је Агенција за здравствену безбедност Уједињеног Краљевства претходно издала упозорење за хладно време за Енглеску, што значи да се очекује да ће Национална здравствена служба (НХС) бити под додатним притиском и да би старије особе могле бити изложеније ризику.
Крајем седмице очекују се нешто блаже температуре, пре могућег невремена овог викенда. До петка више од 40 цм снега могло би се видети на високим теренима на северозападу Шкотске, како се наставља зимско време, прогнозира Метеоролошка агенција Велике Британије.
Након отопљења снега и очекиване кише за викенд, ББЦ-јев метеоролог Крис Фокс упозорио је на могуће поплаве у Шкотској.
Izraelska vojska: Na Zapadnoj obali ubijen vođa terorista

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Арктички ледени талас захватио Британију, температуре -13 током ноћи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.