Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 10:56

Јани (13) је потребна наша помоћ: Бори се са тешким обликом сколиозе – помозимо јој да прохода!

Јана успева да заузме четвороножни положај, пузи успорено али кординисано. Фото: PrtSc/Budi human Јана Ковачевић је тринаестогодишња девојчица којој је потребна наша новчана помоћ, јер су јој при рођењу примитивни рефлекси били непотпуни, а већ сада она се бори са сколиозом, због чега >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једва успева да заузме четвороножни положај.
Наиме, Јана је прво дете из друге одржаване трудноће која је завршена порођајем у 29ГН. По рођењу, примитивни рефлекси били су непотпуни а због незрелости и развоја РД СY (респираторни дистрес синдром) Јана је превезена на Институт за неонатологију.
Овој храброј девојчици можете помоћи уплатом на следећи начин: Уплатом на динарски рачун: 160-6000001811048-69
Уплатом на девизни рачун: 160-6000001811838-27
IBAN: RS35160600000181183827
SWIFT/BIC:DBDBRSBG
Од трећег месеца лечи се у Специјалној болници за церебралну парализу и развојну неурологију. Мишићни тонус је дискретно повишен на десним екстремитетима, израженије на руци. Контрола главе не одговара узрасту. Парашут је знатно испод очекиваног за узраст, има изражен дефотмитет стопала. Установљене су дијагнозе церебралне парализе (G80.1 Paralysis Cerebralis spastica diaplegica) као и мешовитих специфичних поремећаја развоја (F83 Disordines evolutionis specifici mixti).
Јана успева да заузме четвороножни положај, пузи успорено али кординисано. Стоји уз придржавање, прави бочне кораке на прстима. Укључена је у интензивне кинези третмане, радне терапије и дефектолошке третмане. Не стоји самостално и не хода. Временом је дошло до сколиозе услед чега је индиковано оперативно лечење.
Danas se obeležava Svetski dan zemljišta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јани (13) је потребна наша помоћ: Бори се са тешким обликом сколиозе – помозимо јој да прохода! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.