Да ли Новосађани више славе Нову годину 13. јануара или 31. децембра? – Све богатија понуда за дочек Српске нове године…

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 10:02

Да ли Новосађани више славе Нову годину 13. јануара или 31. децембра? – Све богатија понуда за дочек Српске нове године…

Нова година према Јулијанском календару заступљена је још код неколико народа који 13. јануара званично дочекују нову календарску годину. Фото: Pixabay/nck_gsl У Новом Саду се традиционално организују дочеци и током једног и другог календара, тако да је право питање славе ли Новосађани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << више 13. јануара или 31. децембра?
Понуде у Новом Саду Понуда за 31. децембар је била скоро у свим новосадским локалима. Тој понуди придружили су се и новосадски хотели. Ипак, оно што овај датум разликује од других дана јесте што су новосадски локали подједнако пуни и дању. Дневне журке су 31. децембра постале популарније него што су икада биле. Тако је већина младих људи више расположена за ову варијанту него за сам вечерњи дочек.
13. јануар је датум који опет предстоји за славље, овога пута Српске нове године или Православне нове године. Понуда је нешто мања него када је у питању 31. децембар, али незнатно.
Српска нова година у Новом Саду Прославу за 13. јануар у Новом Саду објавили су следећи кафићи: „Barrique wine & food bar“, „Pupin Lounge&bar“, „Brauhaus пивница & пивара“, „Giardino Club“, „Gerila Bar“, „Лазин салаш“, „Пуберај“, „Тата брада“, „Позоришни клуб Трема“, „Club Museum“, „Splav Cristal“, „Mon Ami Marine Club & Restaurant“ „Небеска кафана“, „Магацин“, „Национална класа Војводина“…
Улаз је у већини локала бесплатан, док се на мањем броју места улаз наплаћује од 1000 до 1500 динара што је доста нижа цена у односу на 31. децембар.
Понуда новосадских локала обухвата само вечерњу варијанту, где је предвиђен улаз у локале између 20.00 и 21.00 час.
На свим страницама друштвених мрежа локала назначено је да се пре дочека одради резервација стола и број места.
Организоване журке У Хали Мастер центра Новосадског сајма журка у организацији познате странице „negujmosrbski“ дочекује 13. јануара Српску нову годину. Улазнице се могу купити на свим продајним местима „Gigstixa“ као и онлајн.
„Дочек“ – 13. јануар као посебно обележје Новог Сада У склопу фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ настао је „Дочек“ један од најбољих некадашњих европских брендова који се сада већ традиционално одиграва годинама.
„Дочек“ спаја музичке, као и визуелно-уметничке концепте у јединственом догађају дочека Нове године, како 31. децембра, тако и 13. јануара.
Годинама уназад велики број уметника наступа на дане дочека нудећи различит и занимљив садржај намењен великом броју новосадске публике.  Са више од 30 локација у граду и преко 100 извођача, Дочек 7532 одбројава своје последње дане до 13. јануара, а неколико коцерата је већ распродато.
За бројна велика имена светске музичке сцене улазнице се и даље могу купити на свим продајним местима „Gigstixa“ као и онлајн.
Kako preživeti januarski „novčani mamurluk“ u Novom Sadu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли Новосађани више славе Нову годину 13. јануара или 31. децембра? – Све богатија понуда за дочек Српске нове године… се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.