Војска САД саопштила да је убила 13 бораца Ал Шабаба на југу Сомалије

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Avg.2023, 19:01

Војска САД саопштила да је убила 13 бораца Ал Шабаба на југу Сомалије

Америчка војска саопштила је данас да је убила 13 бораца милитантне исламистичке групе Ал Шабаб на југу Сомалије у, како је навела, „колективном самоодбрамбеном ваздушном нападу“, на захтев сомалијске владе. Фото: Unsplash/Dominik Sostmann Америчка команда у Африци (AFRICOM) саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је да је спровела ваздушни напад у суботу на Ал Шабаб у близини Сејере на захтев сомалијске владе, а да у нападу ниједан цивил није погинуо, нити је повређен.
Сомалијска војска и савезнички борци у петак су заузели град Ел Бур који је главно упориште Ал Шабаба у централном региону земље, пренео је Ројтерс. Сомалијска влада и савезничке снаге започеле су пре годину дана кампању за потискивање Ал Шабаба ван централних делова земље, иако је група која је повезана с Ал Каидом, наставила да изводи велике нападе.
Многи војни аналитичари и они који су укључени у кампању оценили су да је нереално обећање сомалијске владе да ће елиминисати Ал Шабаб.
Su-30 ispratio američki dron koji se približavao ruskoj granici iznad Crnog mora

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Војска САД саопштила да је убила 13 бораца Ал Шабаба на југу Сомалије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.