Вучић: Србија гради највећи број саобраћајница, деоница се у 13 званично пушта у рад

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jul.2023, 10:27

Вучић: Србија гради највећи број саобраћајница, деоница се у 13 званично пушта у рад

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да Србија у Европи, пропорционално својој величини гради највећи број саобраћајница, што, како је истакао, није лако у тренутку када је Европа у некој врсти рецесије. Фото: Танјуг/Владимир Спорчић Он је приликом обиласка прве >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << деонице ауто-пута Ниш-Мердаре код Мерошине, која ће данас после 13 бити пуштена у рад, рекао да је Србија до сада успевала да држи финансијску стабилност и да се нада да ће успети то да ради и даље.
„До Беловине је 35 километара, сектор Беловина-Куршумлија 1 и 2, онда идете ка Рудару, то је место где скрећете ка Пролом бањи и онда идете ка Мердару“, рекао је Вучић.
Он је казао и да са градоначелницима из нишавског округа увек разговара о улагањима.
„Увек људи траже више, када желите да радите и желите својим местима добро и бољитак и убрзање, потпуно је нормално да нисте задовољни и да тежите бољем и да иде на боље.
Данас ће овом деоницоим проћи прва возила, после 13 сати рачунајте“, рекао је он. Додао је и да је деоница која се данас отвара мала, има 5,5 километара, али да људи морају да знају да један километар кошта од осам до 25 милиона евра у зависности од конфигурације терена. „Неретко 5 км кошта 100 милиона евра, поскупели су битумен и нафта, скачу котације, а неко то мора да плати. Када отварате стотине километара у питању су милијарде евра, па покажите неког друог те величине и снаге у Европи ко ће да отвара за милијадрде евра путеве. И ЕУ ће да помаже, али све је највише захваљујући економској стабилности земље. Ово ће нас да кошта 635 милиона полупрофил и око 1,4 милијарде евра када се заврши. Када би нам Мануел (Жиофре) поклонио још 60 милиона евра било би добро, хвалио бих ЕУ недељу дана“, рекао је Вучић.
На питање када ће бити готов цео ауто-пут, Вучић је рекао када се скупи довољно пара за све. „Ако ови заврше рат, биће без застоја, а ако не заврше не знам шта да кажем. Сви живе у проблему, само код нас људе то не занима, само хоће да иду на море, а да ли постоје неке друге околности њих то не занима“, рекао је Вучић.
Он је присутнима показао где би могао каменолом да се отвори и указао на проблем да се против тога буне. „Кажу тиме угрожавамо животну средину. А замислите да сам послушао под притисцима све који су подржавали демонстрације против Београда на води и који су тражили да се сруши све. Не бисмо имали бисер Србије да сам слушао све залудне типове. Хајде некад похвалите неког, помози му, немој да му одмажеш, али неки паметни и храбри људи су издржали и ући ће у историју“, рекао је он.
Упитан да ли би грађанин Александар Вучић захвалио председнику Александру Вучићу, он је рекао да би пре свега захвалио амбасадору ЕУ у Србији Емануелу Жиофреу. “Желим да му се захвалим на подршци овој земљи. А председнику Србије је у опису посла, он је плаћен за то да воли своју земљу и да се за њу бори“, рекао је он.
Vučić na otvaranju deonice Auto-puta mira Niš-Merošina

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Србија гради највећи број саобраћајница, деоница се у 13 званично пушта у рад се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.