Продаја паметних телефона у Кини пала је за 13 одсто у 2022.

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 09:50

Продаја паметних телефона у Кини пала је за 13 одсто у 2022.

Продаја паметних телефона у Кини у претходној години пала је за 13 одсто, што је највећи пад за тај сектор у последњој деценији, пошто су потрошачи куповали веома опрезно, саопштила је данас фирма за истраживање тржишта ИДЦ. Фото: Pixabay/JESHOOTS-com Укупан број испоручених уређаја износио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је 286 милиона, што представља пад са 329 милиона у 2021. години, а то значи да је укупан обим продаје у 2022. био мањи од оног из 2013, и по први пут од тада је годишња продаја пала на испод 300 милиона, наводи се у извештају.
Телефони Виво, које покреће оперативни систем Андроид, били су најпродаванији бренд претходне године, са тржишним уделом од 18,6 одсто, а његове испоруке пале су за четвртину.
Други најпродаванији бренд био је Хонор, а на трећем месту били су Епл и Оппо.
Пад продаје паметних телефона у Кини одразио се и на продају у том сектору на глобалном нивоу, јер је глобална испорука паметних телефона достигла 1,2 милијарде, што је најниже од 2013. и представља пад од више од 11 одсто.
Boing najavio otvaranje novih 10.000 radnih mesta u 2023. godini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Продаја паметних телефона у Кини пала је за 13 одсто у 2022. се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.